31 desember, 2008

Jul er ute...

Vi tyvstarter litt! Godt nytt år!!

Jula er bokstavelig talt på vei ut hos mange bloggere allerede, men jeg som starter så seint har det ikke travelt med å kaste den verken ut av huset eller tunet. Om ikke jula varer helt til påske, så holder vi på at 13. dag jul danses jula ut her på gården. Så her er det jul ute, jul inne enda en uke.



Her er litt bilder fra romjulen ute hos oss - enkelt men stemningsfullt med juletre pyntet med epler og metallstjerner, lykter og et tre bare pyntet med lys. Rød sløyfe på juleneket, selvfølgelig!

Til slutt vil jeg takke dere som har fulgt meg i året som har gått, og jeg ønsker dere alle et riktig godt og spirende nytt år!

18 desember, 2008

Husk på småfuglene i jula!


Snart kommer svigerfar med årets julenek til gården - lille julaften pyntes de med røde bånd og settes opp på låvebrua. Men vi tenker jo på småfuglene før den tid - du husker vel å legge ut mat på fuglebrettet til dem du også?

17 desember, 2008

Juleforberedelser - allerede?



Hehe - jeg har begynt å tenke på hvordan årets juletre skal se ut. Og siden jeg ikke har budsjett for store nyanskaffelser, og samtidig er ganske tradisjonsbundet, blir det nok mye likt juletreet i fjor. Jentene og jeg har gått igjennom julepynt og sortert, så de har eget juletre med de glorete tingene, mens mitt blir med sølvkuler, røde hjertekurver (flettet av tapetrester), glassprismer og noen fine lysholdere fra Georg Jensen - og siden jeg har førjulsjobb i en butikk med de vakreste julekuler, kommer nok noen få å få lov til å bli med hjem også, noen sølvfugler vil jeg hvertfall ha!


Hvordan er det med juleflinkisene - har dere kasser sortert på farger og varierer treet fra år til år, eller er det som hos meg litt mer man tager hva man haver og hva man har gode minner med, og lar det som ikke passer helt i år bli liggende i kassen på vent?

11 desember, 2008

Staudetips!


Staudeseminar med internasjonalt kjente designere
Nederlenderen Piet Oudolf, hagedesigner, forfatter, planteskolemann og verdenskjent for sine fantastiske staudeplantninger, såkalte "præriebeplantninger" med utstrakt bruk av gress og store felt med samme plante. Har designet anlegg mange steder i verden.

Parksjef Stefan Mattson er mannen bak staudehovedstaden Enköping i Sverige. Kjent langt ut over byens grenser for sine 20.000 m2 med fantastiske staudeplantninger.

Kenneth Lorentzons ved Sveriges lantbruksuniversitet har bunndekkende stauder som sitt spesiale. Kjent kåsør og forfatter.

Du møter dem på staudeseminar i Rakkestad i Østfold 23. januar 2009

Program og påmelding finner du på www.navet.no

Dette er en seminardag som kanskje er spesielt rettet mot de som jobber med bruk av planter i offentlige anlegg - men det er inspirerende også for de av oss som er glad i bruk av stauder i våre egne hager! 

10 desember, 2008

Et lite livstegn!




Titter innom og sier at jeg er her, altså. Men det er jo ikke akkurat høysesong for hage, og jeg er nok litt vintertrett, så dagene går med til å gjøre det mest nødvendige. Da kommer bloggen langt ned på lista dessverre.



Det er hyggelig med masse å gjøre i nettbutikken før jula - og det er hyggelig å være litt i "ordentlig" butikk også. Hjemme har det ikke blitt så mye pynting ennå, men jeg har alltid vært av de som skiller på advent og jul, så det er ikke så unormalt. Litt kongler og en krans er på plass på peishylla, ellers er det enkelt med litt lilla lys hos oss ennå. Men nå gleder jeg meg til å pynte litt - neste uke begynner det å bli lovlig sent å sende pakker som skal frem til jul, så da regner jeg med at freden senker seg over nettbutikken og jeg får opp mine granguirlandere over inngangen og skal rote litt i eskene med julepynt. Lykkelig er jeg som jobber i blomsterbutikk like før jul, det skal nok bli blomstrende hos oss i år :-)

Dagens bilder: en vakker krans av tørket lin (bundet frisk, da knekker de ikke så lett) og av min nye peishyllepynt, som kommer fra Deilig er Jorden. Deilig er jorden har også de nydelige julekulene til salgs via min nettbutikk.

06 desember, 2008

Mer butikkbilder

Nok en trivelig lørdag hos Deilig er Jorden - nå finner du også noen av de fine juleproduktene derfra i nettbutikken - ta en titt der om du bor langt unna!

I dag viser jeg litt flere bilder fra stemingen i butikken. I tillegg til julepynt og blomster og våre produkter finner du også to utstillinger på plass for tiden. Ikonmalerier av Eivind Hedel viser jeg på noen bilder i dag, i tillegg stiller Grethe Gunneng ut sine installasjoner laget av tarmskinn - så du kan få litt føde for hjernen også om du titter innom på Ørje.

Søndag 7. desember er det også julemesse på Ørje Brug, noe som pleier å være verdt et besøk. Og vi holder søndagsåpent i butikken fra 14 - 17! Velkommen innom!